Trelleborg

Falkenberg vinner – herrarna i Stadsparken har talat

Trelleborg Artikeln publicerades

I kväll blir det förlust. Iallafall om man får tro tupparna i Stadsparken. TA lät dem tippa om hur det går i matchen. Det visade sig att förtroendet för TFF är lågt.

Det är tre matcher kvar – sedan kan TFF:s öde i superettan vara avgjort. Jag tror att de flesta trelleborgarna grubblar över detta, många säkert dagligen. Mina tankar går ofta till laget. Varje morgon och eftermiddag går jag genom den lilla passagen mellan museet och biblioteket. Och varje gång möter tupparna mig och gal som tokar.

En dag slog det mig. Kan det vara så att tupparna i Stadsparken vet något som vi andra missat? De vandrar runt i stadens kärna och fångar upp signaler från samhället dag ut och dag in.

Jag beslöt mig för att undersöka detta. Kanske vet tupparna redan hur det ska gå för TFF? Vad säger de till exempel om kvällens match mot Falkenberg? Det känns som att TFF borde ha en god chans att vinna, men vad tror herrarna i Stadsparken om detta?

Med hjälp av Sofie Åkesson, som jobbar på parkförvaltningen på Trelleborgs kommun, genomför jag därför ett test. Vi fyller tre skålar med det foder som fåglarna i parken får varje dag. Sedan sätter jag ut tre skyltar. En för Falkenberg, en för TFF och en för en oavgjord utgång.

Detta sätter vi intill dammen där fåglarna brukar äta. Tupparna är först lite avvaktande. De cirkulerar runt skålarna och ser ut att fundera. En av tupparna går försiktigt fram till skålen för oavgjort. Han stannar till och tvekar. Då kommer en annan tupp fram och äter från Falkenbergsskålen. Detta får den första tuppen att backa. Den andra tuppen fortsätter att äta.

Detta avgör alltså saken. Falkenberg vinner ikväll. Låt oss se om tupparna har rätt.

– Jag hoppas verkligen att de har fel, säger Sofie Åkesson.