Trelleborg

Estelle är namne med nya prinsessan

Trelleborg Artikeln publicerades

"Nu har mina vänner bestämt sig för att skämta med mig". Så tänkte Estelle Göransson när väninnan Anita ringde för att gratulera henne till att hon numera har samma namn som kronprinsessan Victoria och prins Daniels nyfödda dotter.

-Telefonen har gått varm här på frisörsalongen sedan bebisens namn tillkännagavs i förmiddags. Både kunder och vänner har ringt för att gratulera, berättar Estelle Göransson.

Fast när det första samtalet kom trodde Estelle inte att det var sant. Men när väninnan bestämt hävdade att hon inte skämtade förstod Estelle att hon numera har samma namn som en liten prinsessa.

-Fast Folke Bernadottes fru hette också Estelle, menar kunden May-Britt Sångberg och får samtidigt ännu en spole upprullad på huvudet.

Imorgon ska May-Britt på Arlövsrevyn och vid sådana festligare tillfällen brukar hon komma till salongen.

-Det finns minsann inte många som kan göra lika fina festfrisyrer som Estelle.

De båda damerna börjar diskutera vilka namn de trodde att kronprinsparet skulle välja. Namnen Louise, Sibylla, Silvia och Alice nämns.

-Men att det skulle bli Estelle var jag inte alls beredd på men självklart är det väldigt roligt, säger Estelle Göransson.

Hon tycker att det är en självklarhet för henne som frisör att hänga med i skvallret om kändisar och om kungafamiljen. Sådant pratar hon ofta med kunderna om. Fast privat köper hon inte sådana tidningar. Det räcker att ha dem på salongen. May-Britt Sångberg passar på att läsa lite i Svensk damtidning medan hon har hårtorken över huvudet. I 25 minuter ska hon sitta så för att lockarna ska bli perfekta. Estelle Göransson sätter hårtorken på plats samtidigt som hon berättar att hon alltid har gillat sitt förnamn.

-Estelle är svårt att göra elaka smeknamn på vilket var bra när man gick i skolan. Kanske är detta något som Victoria och Daniel har tänkt på när de valde namnet?