Trelleborg

Erkände brott – frikänns av rätten

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Berit Roald/TT
Genrebild.

En man som förvarat 109 fabriksnya, misstänkt stulna, klädesplagg i sin lägenhet i Trelleborg har nu friats från misstankar om häleri av tingsrätten. Trots att mannen under förhör erkänt.

Det var mellan den 1 oktober 2016 och den 15 februari 2017 som mannen misstänktes ha förvärvat, mottagit och förvarat en stor mängd klädesplagg. Det beräknade värdet för kläderna har angetts till cirka 220 000 kronor.

Under förhör med mannen erkände han sig skyldig till häleri. Han har inte kommenterat vem han köpt kläderna av, eller hur länge han haft dem. Han köpte kläderna med syfte att sälja dem vidare, enligt förhöret.

Tingsrätten gör bedömningen att det helt saknas bevisning för att mannen ska ha begått brottet, utöver hans erkännande. Däremot finner tingsrätten att polisens utredning snarare tyder på att kläderna inte tagits från någon genom brott.

På grund av dessa oklarheter menar tingsrätten att det inte kan anses vara ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till häleri, och frikänner därför honom.