Trelleborg

Engelbrektsboden öppnar i Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades

I augusti öppnar Engelbrektsboden butik i Trelleborg, i lokalen vid Hedvägen där tidigare i On-Off och Expert hållit till. Klädaffären har redan anställt personal som börjar arbeta i augusti.

– Det handlar om fem, sex personer, berättar vd Anders Selander, som redan är på plats i butiken för att se till att hyllor och inredning kommer på rätt ställe.

Meningen är att butiken ska öppna under andra halvan av augusti. Butiken är den första som Engelbrektsboden öppnar utöver sina tre existerande butiker i Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

– Sedan 1 januari 2011 ägs Engelbrektsboden av Baby Invest, som även nyligen köpt Bo Ohlsson i Tomelilla, säger Anders Selander. Det har tagit ett år att konsolidera verksamheten och nu börjar en satsning på nya butiker.

Enligt Anders Selander kan det bli aktuellt med ytterligare nya butiker i Skåne framöver.

– Men vi startar i Trelleborg och utvärderar hur det går först, säger han.

Att Trelleborg blev första nya orten för Engelbrektsboden har flera förklaringar.

– Det känns som om Trelleborg är på gång, är en framtidsstad, säger han.

Läget, bredvid ÖB och Willys, känns också helt rätt för Engelbrektsboden.

– Vi vänder oss inte till de som följer det senaste modet utan till dem som vill ha snygga vardagskläder till bra priser, säger han. Då passar det in med andra lågprisalternativ som grannar.

Anders Selander räknar också med att trafiken vid butiken ska öka när Hedvägens förlängning till Maglarpsrondellen öppnar.

Engelbrektsboden har funnits sedan 1926 och enligt Anders Selander är många av kunderna äldre personer, som känner igen sig från förr.

– Vi har en hel del kläder som äldre ofta frågar efter, till exempel underkläder och strumpor som inte sitter åt så mycket i resårerna, säger han.