Trelleborg

En hundralapp är okej

Trelleborg Artikeln publicerades

En hundralapp är det värt att få stå en natt vid Smygehuk. Men lite bättre ordning och bekvämligheter skadar inte.

– Vi blev faktiskt förvånade över att det var gratis, säger paret Gert och Barbro Anderson från Borås, som tillbringat en natt vid Smygehuk i sin husbil.

Gert och Barbro Andersson menar att de lätt skulle kunna betala en hundralapp för att få stå vid Smygehuk en natt med husbilen.

– Det skulle vi kunna göra. Men då skulle man kanske vilja att det fanns dusch också. Visserligen har vi alla möjligheter här i husbilen, men det vore ganska bra med en dusch på platsen också, säger Barbro Andersson.

Framför allt menar paret att det skulle vara bra med bättre ordning på uppställningsplatsen för husbilar, något som Utvecklingsbolaget också tänker sig.

– Men det är en fantastisk plats att stå på, och det känns tryggt och bra, säger paret Gert och Barbro Andersson. Man vill ju inte stå var som helst, med tanke på risken för överfall.

Paret är på väg till Ystad närmast och tänker sig sedan upp mot Blekinge och vidare till Öland så sakteliga.

– Det är ju skönt med husbilen. Tidigare när barnen var med hade vi husvagn – vi har väl campat sommartid sedan 1982 – men husbilen är mycket bekvämare, säger de båda innan det är dags att dra vidare österut längs Skånes sydkust.

– Och så ska ju vädret blir bättre nu också, säger paret Andersson från Borås.