Trelleborg

En anhållen efter inbrott i klädbutik

Trelleborg Artikeln publicerades

Vid tretiden natten till måndagen greps en man efter ett inbrott mot en klädbutik i Trelleborg. Kläder för upp emot 75 000 kronor stals vid inbrottet.

Vittnen såg två män slå sig in genom ett skyltfönster till butiken Bengtssons herrmode på Corfitz-Beck-Friisgatan med hjälp av en slägga, som senare påträffades på platsen. Vittnena larmade då polis, som omedelbart bevakade olika vägar runt Trelleborg. När tjuvarna körde norrut längs väg 108 med en bil fullastad med stöldgods dröjde det inte länge innan de upptäcktes av en polis. Jakten var igång.

– I stället för att stanna när polisen försökte stoppa dem drog de iväg i riktning mot Svedala och sedan vidare mot Klågerup. På Vinningevägen tog det stopp. Där svänger vägen åt höger men bilen fortsatte rakt fram och in i en jordhög, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare vid Trelleborgspolisen.

Två män flydde då från bilen ut i mörkret i närheten av Vinninge. Eftersom polismannen var ensam släppte han då sin hund till att spåra. Hunden markerade och en av de misstänkta tjuvarna kunde gripas. Det var en 24-årig man från Malmö.

– Han är välkänd av polisen sedan tidigare och har dömts för rån, stölder och narkotikabrott. Nu har han erkänt och anhållits av åklagare, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Den andre gärningsmannen var sent på måndagseftermiddagen fortfarande på fri fot. Stöldgodset beräknas ha ett värde på mellan 50 000 och 75 000 kronor.

Butiksbiträdet Olivia Bengtsson blev uppringd av polisen tidigt på morgonen och fick reda på att butiken utsatts för ett inbrott.

– När jag kom hit klockan kvart över nio i morse låg det glassplitter både på gatan och i skyltfönstret. Och det låg byxor utspridda på marken utanför, säger hon.

Olivia Bengtsson berättar att gärningsmännen hade stulit från vissa högar på borden inne i butiken.

– Det verkar planerat. De har vetat vad de skulle ta, säger butiksägaren Ulf Bengtsson.

En åtgärd för att förhindra inbrott i framtiden blir ett speciellt glas med ett plastskydd som gör att rutan inte går att krossa.

– Vi vill ju inte behöva ha galler för våra skyltfönster. Det känns för trist, säger Ulf Bengtsson.