Trelleborg

Eldsjälar värmde upp regnig loppis

Trelleborg Artikeln publicerades

Vädrets makter var inte med Lions Club Trelleborg i lördags. Regnet hällde ner när de arrangerade loppis i Trelleborg.

– Vi har varit här sedan klockan 10 i morse. Premiär för mig när det kommer till att sälja på loppmarknad. Men jag får nog vara glad ändå. Jag har sålt en del kläder och ljuslyktor, säger Catarina Gidlöf.

Den vackra esplanaden S:t Gertruds väg glänser av det milda regnet som pågått under hela förmiddagen. Det var meningen att hela gatan skulle vara full med försäljare när Lions Club Trelleborg arrangerade loppis. Men när vädret inte stod på deras sida blev det för svårt. Endast nio bord ställdes upp. Tappert sålde man sedan kläder, krukor, prydnadsföremål och fika.

– Men det kom mycket folk ett tag. Många har ändå sålt bra, säger Anitha Persson från Lions Club Trelleborg.

Mitt emot henne står Eva Olofsson i regnjacka. Det är uppehåll och hon ser på sitt bord där regndropparna ligger över hennes grytor och porslinsföremål.

– Då vet man vad man ska göra i eftermiddag. Torka sina saker, säger hon.

Lions Club Trelleborg planerar fler loppmarknader i vår. Den 26 maj håller de till på S:t Gertruds väg igen. Den 10 juni arrangeras loppis på Köpmansmagasinet i Smygehuk tillsammans med Trelleborgs kommun. På Trelleborg till tusen är de också engagerade. Öppna sinnen kommer att ordna en stor utställning på CB Friisgatan. Lions Club Trelleborg ordnar sen någon form av auktion inne på Valen. Pengarna tillfaller Lions hjälporganisation i Trelleborg.