Trelleborg

Efter stökiga fotbollspremiären – nu åtalas en man

Trelleborg Artikeln publicerades
Det var ett stort antal polispatruller på plats vid matchen den 1 april.
Foto: Andreas Hillergren / TT
Det var ett stort antal polispatruller på plats vid matchen den 1 april.

En 30-årig göteborgare åtalas för brott mot ordningslagen efter den stökiga fotbollsmatchen mellan Trelleborgs FF och IFK Göteborg den 1 april i år. Mannen hade med sig en bengal till matchen.

Matchen, som var den allsvenska premiären, lockade ett stort antal Göteborgssupportrar till Trelleborg. Det blev en hel del stök i samband med insläpp och även efter matchstart. Under matchen brändes flera bengaler av, och i samband med detta fick en kvinna som stod i Göteborgsklacken glöd på ena axeln vilket ledde till ett brännmärke.

30-åringen blev visiterad av en polis inne på Vångavallen. Han hade då, enligt åtalet, på sig en pyroteknisk vara, i folkmun kallad bengal. Bland åklagarens bevisning finns fotografier på skyltar från Vångavallen som säger att det är förbud mot att inneha pyroteknik. Det har även hållits förhör med den man som visiterade 30-åringen. Den misstänkte mannen nekar till brott.

Efter matchen, som av polisen bedömdes som en så kallad högriskmatch, polisanmäldes totalt sju personer, samtliga Göteborgssupportrar. De misstänktes för innehav av pyroteknik och för störande beteende. Det är oklart hur många av de övriga misstänkta som åtalats.