Trelleborg

Dynamisk duo lämnar Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades
Från vänster; Cecilia Lejon och Veronica Larsson.
Foto:Tomas Nyberg
Från vänster; Cecilia Lejon och Veronica Larsson.

Trelleborgs kommun förlorar två arbetsmarknadschefer i en stöt. Efter elva år har Cecilia Lejon och Ola Johnsson sagt upp sig.

– Jag är väldigt glad för deras skull, men det är väldigt tråkigt, säger Veronica Larsson, arbetsmarknadsnämndens ordförande.

Arbetsmarknadsförvaltningens ordförande Cecilia Lejon och arbetsmarknadschefen Ola Johnsson har efter över tio års anställning sagt upp sig. Det meddelade Trelleborgs kommun på onsdagseftermiddagen.

– Jag och Ola har varit här i elva år nu, det har varit fantastiskt och utvecklande. Men det är ändå elva år, säger Cecilia Lejon.

Strax efter midsommar fick hon och Ola ett erbjudande de inte kunde tacka nej till, och efter det har processen varit i gång.

– Det är två tjänster som konsulter på PWC. Vi ska jobba med rådgivning kring offentlig sektor, så det är liknande vad vi gör i dag men på en annan plattform, säger Cecilia Lejon.

Arbetsmarknadsnämndens ordförande Veronica Larsson ser det som en förlust, inte minst personligen efter ett väldigt bra samarbete.

– De har gjort väldigt bra saker för Trelleborg, de kommer att lämna ett tomrum efter sig. Det är lite sorgligt, för min egen del kommer jag verkligen att sakna dem, säger Veronica Larsson (S).

Nämnden hoppas att kunna komma i gång med rekryteringen så snart som möjligt när alla kommit tillbaka från semestern, men eftersom de båda avgående cheferna jobbat så pass länge är det inte helt klart vilka egenskaper som man ska söka.

– Det är nytt för oss alla, vi ska sätta oss ner med både politiker och tjänstemän så snart som möjligt och diskutera vad vi ska söka för egenskaper i rekryteringsprocessen, säger Veronica Larsson.

Cecilia Lejon och Ola Johnsson har tre månaders uppsägningstid, men Veronica Larsson tror att rekryteringen kommer att ta längre tid.

– Jag tror inte att vi kommer att ha två nya anställda på de positionerna om tre månader. Men det är ändå viktigt att komma i gång så snart som möjligt, så att glappet inte blir för stort, säger hon.

Blir det en period mellan Cecilia Lejon och Ola Johnssons sista arbetsdag och de nya anställda kommer allt att flyta ändå, hoppas nämnden.

– Vi har en väldigt välfungerande nämnd, alla har koll på sina roller och vad man ska göra. Så arbetet kommer inte att stanna upp om vi blir utan arbetsmarknadschef och förvaltningschef ett tag, säger Veronica Larsson.

Trelleborgs Allehanda har sökt Ola Johnsson för en kommentar, men utan framgång.