Trelleborg

Dubbla bidrag till kyrkan i Hammarlöv

Trelleborg Artikeln publicerades

Hammarlövs församling har under en månads tid tilldelats två olika byggnadsbidrag till Hammarlövs kyrka. Pengarna måste användas till invändig renovering inom två år.

Som TA tidigare har berättat sökte Hammarlövs församling pengar från Lunds stift. Pengarna skulle användas till invändiga renoveringar i Hammarlövs och Skegrie kyrka. I veckan kom beskedet att Hammarlövs kyrka beviljas ett kyrkobyggnadsbidrag på en miljon kronor.

– Vi hade ansökt om 1 935 000 kronor. Pengarna vill vi bland annat använda till invändigt underhåll av tegel, träbänkar, väggar, takytor, dörrar samt el- och uppvärmningssystem, säger Birgitta Sjögren som är kamrer i Hammarlövs församling.

I september stod det även klart att Hammarlövs kyrka fått en kyrkoantikvarisk ersättning på 479 000 kronor.

– För båda bidragen gäller att församlingen själv måste skjuta till en viss procentuell del av summan som krävs till renoveringen. Hur mycket det är i dessa båda fall vet jag inte, säger Sjögren.

Kyrkobyggnadsbidraget ansöker man om på hösten och får beskedet året därpå. Därefter har församlingen två år på sig att använda pengarna.