Trelleborg

Dömda bröder får fel i hovrätten

Anderslöv Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto:Roald, Berit
Genrebild.

De två bröder från Anderslöv som i juni dömdes för grovt narkotikabrott överklagade sina domar till hovrätten. Men även där blir de funna skyldiga.

Det var i juni i år som tingsrätten dömde två bröder till tio års fängelse vardera för att ha sålt narkotika via internet från en villa i Anderslöv. Handeln har bedrivits på en del av internet som inte är sökbar med vanliga sökmotorer, det som kallas darknet, och där kommunikationen mellan olika aktörer förutsätter användning av särskild programvara för krypterad och anonymiserad kommunikation.

Läs mer: Tio års fängelse för bröder

De överklagade sina domar, och yrkade på att åtalen skulle ogillas i sin helhet.

Den yngre broderns advokat hävdade att det inte fanns någon teknisk bevisning som knöt brodern till brottet. Den äldre brodern menade att han inte visste att det var narkotika, utan trodde att det var forskningskemikalier.

Läs mer: Nätbutik för knark drevs i Anderslöv

Under onsdagen meddelade Hovrätten för Skåne och Blekinge sin dom i fallet. Hovrätten ändrar vissa av gärningarna till försök till grovt narkotikabrott, men i övrigt består tingsrättens rubriceringar.

Den äldre broderns fängelsestraff bestäms även till nio år och sex månader, i stället för tio år. Den yngre broderns fängelsestraff kvarstår till tio år.