Trelleborg

Dömd efter krasch med stulen fyrhjuling

Anderslöv Artikeln publicerades
Tingsrätten dömde mannen för olovligt brukande av den stulna fyrhjuliga motorcykeln.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Tingsrätten dömde mannen för olovligt brukande av den stulna fyrhjuliga motorcykeln.

Turen med en stulen fyrhjulig motorcykel slutade med en krasch i ett dike utanför Sjöbo. Nu har en 22-årig kille från Anderslövstrakten dömts av Ystads tingsrätt.

Det var en natt i slutet av september i fjor som en man på en gård utanför Sjöbo vaknade av att någon stals hans fyrhjuliga motorcykel från maskinhallen. Han sprang ut och körde efter. Samtidigt ringde sambon efter polisen.

En liten stund senare hittade polisen motorcykeln kraschad i ett djupt dike. Det fanns blodspår på motorcykeln och i närheten hittades en sko.

Genom DNA-analyser har polisen konstaterat att blodspåren matchade en 22-åring bosatt i Anderslövstrakten. Hos honom fann man även den andra skon som hörde ihop med den som hittades vid den kraschade fyrhjulingen.

Han åtalades misstänkt för att ha stulit fyrhjulingen men vid huvudförhandlingen i tingsrätten ändrades åtalet till att han olovligen använt motorcykeln. Det fanns inga bevis för att det var han som stal den.

Själv uppgav 22-åringen i tingsrätten att det var en kompis som kom körande med fyrhjulingen och uppmanade honom att hoppa på. Han fick flera skador i samband med kraschen och när han kvicknade till var kompisen borta.

22-åringen ska betala 50 dagsböter samt 800 kronor till brottsofferfonden.