Trelleborg

Dom: Döms för misshandel hot och flera fall av narkotikabrott

Trelleborg Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Stig-Åke Jönsson
Arkivbild.

En man bosatt i Trelleborg har dömts för misshandel, olaga hot och flera fall av brott mot knivlagen samt flera fall av narkotikabrott.

Den 29 juli 2018 ska mannen ha slagit en annan med flera slag mot huvudet på Östra Vallgatan i Trelleborg. Den dömde mannen har även vid tillfället hotat att döda mannen.

Utöver misshandeln och det olaga hotet döms mannen även för två fall av olaga knivinnehav, och för fyra fall av ringa narkotikabrott.

Mannen har erkänt sig skyldig för narkotikabrotten, men övriga brott förnekar han. Enligt honom var det den andre mannen som hotade att skjuta honom, och att han endast agerade i nödvärn.

Tingsrätten finner dock att det är den andre mannens berättelse som vinner stöd, tack vare att ett vittne såg den dömde mannen inleda slagsmålet.

Den dömde mannen har också haft två knivföremål utan rätt till det, en kniv och ett svärd. Kniven har mannen hävdat att han hittade på marken, och svärdet skulle han ha som dekoration.

Tingsrätten menar att svärdet är för alldagligt för att tro att det var ett prydnadsföremål, och att det inte är relevant hur länge han hade kniven.

Eftersom mannen är under 21 år gammal och lider av psykisk ohälsa och ett långvarigt drogmissbruk så döms han till skyddstillsyn.