Trelleborg

Djurens parti vill ha veganskt på skolmatsedeln

Trelleborg Artikeln publicerades

Kosläpp och djurparksutflykter är inte lämpligt för skolan eftersom aktiviteterna uppmuntrar till att låsa in djur. Det tycker Andreas Ekfrost som sedan 1,5 år tillbaka engagerat sig i Djurens parti.

Andreas Ekfrost.
Foto: Tomas Nyberg
Andreas Ekfrost.

Djurens parti ökar sakta men säkert. Förra valet fick de ett tiotal röster i Trelleborg. I år har de inte hunnit vara ute på valkampanj så mycket som de önskar.

– Till nästa val satsar vi ännu mer. Nu vill vi fokusera på att bli fler medlemmar och växa, säger Andreas Ekfrost.

Han har varit engagerad i Djurens parti sedan 1,5 år och har ett tidigare engagemang i Miljöpartiet.

– Men jag tyckte att de hade för lite fokus på djuren och enbart på miljön. Djurens parti har fokus på båda och det passar mig bättre, säger han.

Djurens parti verkar för djurens bästa på en rad olika sätt. Lokalt vill Andreas Ekfrost införa fler veganska alternativ i skolan och på boenden för äldre. Han vill också öka medvetenheten kring aktiviteter som är kopplade till djurindustrin. Kosläpp och djurparker till exempel.

– Kosläpp är reklam för mjölkindustrin, som är skadlig för djuren. Det ligger inte i deras intresse att bli mjölkade och instängda en stor del av året.

Hemlösa katter är också ett stort problem i Trelleborg och resten av Skåne.

– Vi vill jobba förebyggande genom att fånga in hemlösa katter, kastrera dem och släppa ut dem igen. Då blir de inte fler, säger han.

Andreas Ekfrost har märkt att de kampanjer som förts, bland annat på sociala medier, har gett frukt.

– Vi har vuxit stadigt de senaste månaderna i Skåne. Hoppas vi kan fortsätta med det, säger han.