Trelleborg

Discokupp gav seger i "It takes 2"

Trelleborg Artikeln publicerades

En fräck satsning på disco gav lag "Ebson & Cutson" segern i lördagens rafflande final av popfrågetävlingen "It TAkes 2".

Sex tvåmannalag gjorde upp i TA:s och Peter Kronströms popfrågetävling i Palmfestivalens festivaltält, där en stor publik lät sig ryckas med i vilt gissande.

Konferencier var Malmökomikern Lena Frisk, som lade märke till att det inte fanns någon kvinna bland de tolv skivsamlande kombattanterna.

– Män är ju mer kalenderbitare...så kallade nördar! sa hon obarmhärtigt, till glada skratt även från de tävlande.

Lagen fick identifiera artister genom korta klipp ur skilda genrer som 60-talsrock, punk eller "Ladies", kvinnliga röster. Publiken, som kunde delta i en separat tävling där bidragen sjöngs av artisten Martin Olsen, märkte att det gällde att ha brett kunnande.

Lag "Red", det vill säga Hans Becher och Mats Persson från Skurup, mötte i finalen "Ebson & Cutson", alias trelleborgaren Stefan Richter och Malmöbon Johnny Svensson.

Stefan och Johnny taktikvalde då frågor om discomusik, enligt principen "vi kan lite grann, de andra kan säkert ingenting". De fick rätt – och kammade hem förstapriset, resecheckar värda 4000 kronor.

– Det var tajtare mellan lagen i år än i fjor, kommenterade domaren Peter Kronström. Men det var kul att Ebson & Cutson vann, eftersom de var så nära att göra det i fjor.

Stefan Richter och Johnny Svensson var förstås glada över sin lyckade kupp:

– Stefan spelar mycket på fester med coverbandet Snapshots, och botaniserar mycket i disco, soul och funk, förklarade Johnny.

– Johnny och jag kompletterar varann bra, sa Stefan Richter. Han går på djupet i sina genrer, medan jag är lite mer allround.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se