Trelleborg

"Det är jobbigt att inte veta något"

Trelleborg Artikeln publicerades

Skolförvaltningen är tillfreds med den information som gavs till föräldrarna efter branden på Kattebäckskolan. Men Christel Holmberg, som har en dotter på skolan, fick själv ta reda på var hennes dotter ska gå resten av terminen.

TRELLEBORG. – Det är fruktansvärt dåligt, säger Christel Holmberg.

Efter branden i fredags kväll ägnade skolpersonal en stor del av söndagen åt att ringa runt till föräldrarna och informera om var deras barn ska gå i skolan den närmaste tiden. I tisdagens tidning berättade informationschefen Ingrid Wall att samtliga föräldrar blivit informerade. Detta stämmer inte, hävdar Christel Holmberg, vars dotter går i ettan på Kattebäckskolan.

– Jag hörde ingenting på hela söndagen och när jag själv ringde en av mentorerna på kvällen så hade hon inget svar. Hon sa att någon skulle kontakta mig, men det gjordes aldrig, säger Christel Holmberg.

En bit in på måndagsförmiddagen hade hon tröttnat på att vänta och började själv leta information. På skolkontoret blev hon hänvisad till Vannhögskolan där hon skickades runt till olika personer utan att få svar. Till slut fick hon beskedet att barnen skulle samlas på Vannhögskolan för att sedan gå vidare till Centralskolan.

– Det är jobbigt att inte veta något, säger Christel Holmberg som aldrig hade fått någon information om hon inte tagit reda på den själv.

Mats Lundqvist, utvecklingschef på skolförvaltningen, berättar att ett fåtal föräldrar inte gick att nå under helgen, vilket berodde på att de inte gett korrekta telefonnummer till skolan. Det har dock Christel Holmberg gjort, hävdar hon bestämt.

– Skolan har tidigare ringt hem till mig för att berätta att min dotter ville gå med en kompis hem, så visst har de rätt nummer, säger hon.

Mats Lundqvist tycker att informationen fungerade bra och säger att det till och med fanns personal ute som knackade dörr hos dem som man inte nådde per telefon. Dessutom fanns det en mängd information på tidningarnas hemsidor.

– Om vi nu inte nådde alla föräldrar så hade massmedia en sådan intensiv bevakning på det som hände på Kattebäckskolan. Och där fick man information om var eleverna skulle bege sig, säger Mats Lundqvist.