Trelleborg

”Det är en grym känsla”

Trelleborg/Tingsryd Artikeln publicerades
Vilma Davidsson.
Foto:Sofia Bergström
Vilma Davidsson.

Sångaren och trelleborgaren Vilma Davidsson har precis blivit uttagen till tävlingen Svensktoppen nästa med en egenskriven låt.

Hur känns det?

– Jag är jätteglad. Alla på skolan blev så glada och lovade att rösta på mig. Det är en grym känsla.

Du går på Academy of Music and Business i Tingsryd, skrevs låten där?

– Ja, precis. Av mig, Marie Jakobsson, Anders Jakobsson och Kimmo Tuomaala. Den blev klar för ett år sedan. Men så skickade Marie Jakobsson in den till Svensktoppen och den blev uttagen. Nu ska den tävla med fem andra låtar i Skåne och sedan förhoppningsvis gå till en final.

Tycker du om låten du ska tävla med?

– Ja, den betyder mycket för mig. Den heter ”Unbreakable” och handlar om när man fastnat i något dåligt, något som inte är bra för en, men lyckas ändra på sitt liv. Till exempel när man är nedtryckt av andra men lyckas bryta sig loss.

Vad tror du om dina chanser att vinna?

– Jag vet inte. Jag har hört en annan av de tävlande låtarna och den var jättebra. Jag tror att alla låtar är grymma. Det är kul bara att denna låt har blivit uttagen. Den 1 juli uppträder jag i Pildammsparken men redan den 17 maj kan man börja sms-rösta på min låt.

Skriver du ofta låtar?

– Lite då och då här på skolan. Men jag ser mig mer som en sångare än en låtskrivare.

Vad har du för övriga planer?

– Det är mest skolan som är i fokus nu. Jag har ett år kvar på utbildningen. Men jag har spelningar lite här och var. Det största som händer i mitt liv nu är hemligt. Jag har jobbat mycket på ett projekt för Disney channel. Det har tagit mycket tid men är nu färdigt. I augusti får jag berätta mer.