Trelleborg

Jimmy Brorsson från Trelleborg vann ”Dessertmästarna”

Trelleborg Artikeln publicerades
Trelleborgaren Jimmy Brorsson, till vardags kock på Falsterbo golfrestaurang, vann "Dessertmästarna".
Foto:2pr
Trelleborgaren Jimmy Brorsson, till vardags kock på Falsterbo golfrestaurang, vann "Dessertmästarna".

Trelleborgskocken tog hem segern i tv-programmet "Dessertmästarna".

– Det känns helt galet. Fantastiskt, säger Jimmy Brorsson.

Det allra sista momentet var göra en egen dessert som imponerade på juryn. Den av de två finalisterna som skapade störst wow-effekt med sin efterrätt skulle koras till Dessertmästare 2016.

Utmaningen var som upplagd för Jimmy Brorsson. Den var precis i hans smak.

– Uppdraget vi hade i det tidigare momentet, att göra en eclaire-bakelse, var en mardröm. Jag har aldrig ens smakat en eclaire. Än mindre visste jag hur man gör dem, så det var jobbigt. Men detta att hitta på en egen lite annorlunda dessert själv var väldigt roligt, säger Jimmy Brorsson.

– Då kände jag mig hemma. Jag bara njöt hela vägen genom finalen. Jag tyckte att det var så kul att jag faktiskt inte brydde mig om ifall jag skulle vinna eller komma tvåa.

Hans dessert var minst sagt udda men den föll definitivt juryn på läppen:

Brynt smörglass med rosmarin och citrontortellini.

– Sedan rökte jag en karamell också i äppleträdspån. Det var för att få in ytterligare en dimension i rätten.

Du är kock, inte konditor. Varför tror du att det gick så bra för dig i tävlingen?

– Jag är bra på stresshantering, jag arbetar ofta under press. Det är ingenting som är ett problem för mig och det tror jag var en fördel som gav mig ett försprång jämfört med de andra.

Jimmy Brorsson bor i Trelleborg och är till vardags kock på Falsterbo golfklubbs restaurang.

Han brukar inte tillaga efterrätter. De finns inte med på den vanliga menyn på golfrestaurangen.

Ändå bestämde han sig för att söka till ett tv-program som handlar om just desserter.

–  Att jag sökte började som ett skämt. Men jag har alltid varit öppen för allt i köket.

Under inspelningen av tv-programmet var han som ensam kock den udda fågeln bland sex konditorer.