Trelleborg

De inblandade är hemmahörande i Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto:Casper Johansson

Polisen gick på fredagen ut med uppgifter om de fyra män som skadades i samband med skottlossningen vid Församlingshemmet sent på torsdagskvällen. Alla fyra är hemmahörande i Trelleborg.

Enligt polisens senaste uppgifter är alla fyra också kända av polisen sedan tidigare. Den man, född 1997, som greps misstänkt för mordförsök är en av de skottskadade. Han anhölls under fredagsförmiddagen.

”Han är i inledningsskedet delgiven misstanke om mordförsök. Han kommer att höras under dagen med försvarare”, uppger polisens ledningscentral.

Hittills ska ett tjugotal förhör ha hållits och polisen kommer nu att genomföra ytterligare förhör, framför allt med vittnen till händelsen.

Polisen söker samtidigt fler vittnen till torsdagskvällens händelse och den som sett eller hört något uppmanas kontakta polisen på 114 14.

Två av de skadade har blivit skjutna och de uppges båda vara allvarligt skadade. De två andra ska ha fått någon form av skärskada eller blivit misshandlade med slag.

Larmet om skottlossningen i centrala Trelleborg kom 22.30 på torsdagen. Polisen säkrade av platsen och spärrade av ett område kring församlingshemmet, Ehrenbuschsgatan, Valldammsgatan och Algatan bort till Gamla Torg.