Trelleborg

Dags för damklubb i Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades

Karin Svenning, är ordförande för den nybildade damklubben Skeppsklockan som hon startade eftersom hon tyckte att det fanns ett behov av en sådan.

– Min man är med i kamratföreningen Flottans män i Trelleborg och jag har länge pratat om att starta upp en damklubb för oss fruar. Det finns i andra städer.

Kan inte männen och kvinnorna vara med i samma klubb?
– Nej det är just det. Flottans män är bara för de karlar som har legat i flottan och där får inte damer vara med. Då sa vi varför ska inte vi också få träffas?

Hur många medlemmar har damklubben?
– Vi hade första mötet i mars och är hittills 14 damer. Man måste ha en anknytning till marinen och alla respektive till Flottans män får vara med.

Vad gör ni på era möten?
Vi träffas en gång i månaden på ojämn vecka. Sist valde vi namn på klubben. Vi visste inte vad vi skulle heta och då såg en en skeppsklocka och föreslog att det kan vi heta. Förra torsdagen grillade vi och då fick männen följa med. I framtiden är det tänkt att vi ska ha någon som håller i föredrag och på nästa möte ska vi ha en genomgång av mötesteknik. Sedan dricker vi alltid kaffe efter mötet. Det är viktigt.