Trelleborg

Cyklister smällde igen bildörr i huvudet på kvinna

Gessie Artikeln publicerades

Den kvinnliga bilisten irriterade sig på en grupp träningscyklister som valde att cykla på vägen i stället för på cykelbanan. När hon konfronterade dem ska ett par av dem ha slagit igen bildörren i huvudet på henne.

Genrebild.
Foto: Jan Stenqvist
Genrebild.

Konflikten mellan bilisten, en kvinna i 60-årsåldern, och cyklisterna slutade med en polisanmälan om vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.

Det var i lördags eftermiddag som kvinnan kom körandes på Gessievägen. Hon mötte då en grupp med 15 cyklister i cykeldräkter. Enligt anmälan till polisen ska kvinnan ha stannat på vägen med följd av en av cyklisterna cyklat rakt mot hennes bil så att den fick en skada.

När hon därefter öppnade bildörren för att prata med cyklisterna ska en av dem ha smällt igen dörren så att den träffade kvinnan i huvudet och hon fastnade med håret. Hon öppnade då åter bildörren vilket fick en cyklist att smälla igen den på nytt.

Kvinnan uppgav för polisen att cyklisterna var arga på henne och att hon fick ont i huvudet av händelsen. Cyklisterna uppges ha varit klädda ”i cykeldräkter och cykelhjälm”.

Fakta

Så säger lagen

Från den 1 augusti 2018 får cyklister och förare av moped klass II köra på körbana även om det finns en cykelbana. Detta gäller om den högsta tillåtna hastigheten på körbanan är högst 50 kilometer i timmen.

Det är fortsatt möjligt att cykla i körbanan om det är högre hastighet under förutsättning att det är lämpligare med hänsyn till färdmålets läge.

Beslutet gäller cykel oavsett antal hjul eller cykelns bredd.

Möjligheten gäller endast för cyklister från 15 år och endast under förutsättning att särskild försiktighet iakttas.

Källa: Regeringen.se

Visa mer...