Trelleborg

Calaisa ställer in spelning efter trafikolycka

Trelleborg Artikeln publicerades

Ett av dragplåstren på Söderslätts Countryfestival, bandet Calaisa, tvingas ställa in sin spelning på söndag. Anledningen är att en av medlemmarna ligger på sjukhus efter att ha varit med om en trafikolycka.

– Det är Lisa som ligger på sjukhus med punkterad lunga. Hon kommer troligtvis att skrivas ut först på söndag, säger bandets manager Carl Blom.

Enligt honom blev Lisa Troedsson påkörd under fredagen när hon körde moped och fick styret mot revbenen.

För arrangörerna av helgens Countryfestival i Anderslöv var det ett tråkigt besked. Samtidigt fick de snabbt in ett band som kan ersätta Calaisas spelning på söndag.

– Det är tråkigt för de besökarna som sett fram emot att se Calaisa men vi får hit Abalone Dots som också är superbra, säger Andrea Droca, en av arrangörerna.

Västerviks-bandet Abalone Dots spelar en blandning av country och bluegrass. Bandet består av Rebecka Hjukström, sång, banjo, gitarr, dobro, Sophia Hogman sång, mandolin, nyckelharpa, cello och Louise Holmer sång, bas, piano. De har bland annat varit förband till Lars Winnerbäck. 2009 fick gruppen en Grammis för årets folkmusik/visa 2008.