Trelleborg

Byggvaruhuset säljs till kedja

Trelleborg Artikeln publicerades
Byggvaruhuset, för närvarande medlem i Woody bygghandel.
Foto: Sara Johari
Byggvaruhuset, för närvarande medlem i Woody bygghandel.

I drygt 28 år har familjen Max-Hansen drivit Byggvaruhuset i Trelleborg, de senaste åren under namnet Woody. Nu säljer de firman till Beijer byggmaterial.

Woody Trelleborg, för många känd som Byggvaruhuset, har funnits i Trelleborg sedan 1990 och har ett 30-tal anställda. Sedan början av 2000-talet ingår de i Woody-gruppen.

Läs mer: Företaget som bygger på goda kundrelationer

Men nu är det alltså klart att familjen säljer företaget.

– Vi har länge tittat på anläggningar i området och haft en längre dialog med de berörda ägarna. Nu kändes det som rätt tillfälle för båda parter. Den nya anläggningen kompletterar vårt befintliga nätverk i regionen som har en stor och stark tillväxt. Dessutom har anläggningen en inriktning mot proffskunder vilket stämmer mycket bra in i Beijers strategi, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial, i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket nöjda med att få Beijer Byggmaterial som nya ägare. Det möjliggör att ta ytterligare steg och marknadsandelar i vårt område, säger Dick Max-Hansen, filialchef och delägare i Woody Trelleborg, i pressmeddelandet.

Med köpet av Byggvaruhuset har Beijer 69 byggvaruhus över hela Sverige. Planen för butiken i Trelleborg är att Dick Max-Hansen kommer fortsätta att driva verksamheten.