Trelleborg

Byggarbetare överfölls i centrala Trelleborg

Trelleborg Artikeln publicerades
Mannen kom själv till polisen i Trelleborg och berättade om händelsen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Mannen kom själv till polisen i Trelleborg och berättade om händelsen.

Den 36-årige mannen säger att han fick en knuff och därefter drogs en luva ner över hans huvud och han tvingades in i en bil. En vecka efter händelsen vände han sig till polisen.

Det ska ha varit vid 16-tiden på eftermiddagen den 29 november som mannen, en byggnadsarbetare från Polen, befann sig vid hörnet Nygatan/Hantverkaregatan.

Plötsligt kom två för honom okända män fram till honom och satte en svart huva på honom. Därefter tvingade de in honom i en bil och sa att de krävde 10 000 kronor i ersättning för verktyg som han skulle ha förvarat.

Enligt polisanmälan pratade de polska med honom och höll honom kvar till sent på natten.

– De ska sedan ha sagt till honom att han skulle bli kontaktad i framtiden i sin bostad för att transporteras till ett varuhus för att stjäla varor enligt en lista, berättar Stefan Pålsson vid Trelleborgspolisen.

Ett par dagar senare ska detta också ha inträffat och enligt vad den drabbade mannen uppgett för polisen blev han skjutsad till Ica Maxi.

– Han kände sig tvingad att stjäla grejer där, säger Stefan Pålsson.

Vad han stal från butiken har han inte kunnat uppge för polisen.

Han har däremot uppgett ett signalement på de två männen för polisen. De ska båda två ha varit kraftigt byggda, cirka 190 centimeter långa och en av dem hade mössa på sig. De ska dessutom ha haft någon form av ”fängelsetatueringar”. Bilen han tvingades in i ska ha varit en mörk Toyota av mindre modell.

Polisen är trots allt tveksam till hela historien och har lagt ner ärendet.

– Brottet kan ej styrkas. Det finns inte ens något som tyder på att det hänt, säger Axel Oxelbrand, förundersökningsledare på Trelleborgspolisen.