Trelleborg

Butik i Valengallerian slår igen

Trelleborg Artikeln publicerades
BR lägger ner i Trelleborg.
Foto: Tomas Nyberg
BR lägger ner i Trelleborg.

Nordens största leksakskedja stänger ett stort antal butiker runt om i Sverige. En av dem är BR Leksaker i Valengallerian.

I ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen meddelar leksakskedjan Top-Toy att de kommer att stänga 28 av sina förlustbutiker i Sverige. ”Förändringar i sättet konsumenterna köper leksaker”, är enligt företaget anledningen till lönsamhetsproblemen.

En av de butiker som drabbas är BR Leksaker i Valen i Trelleborg. Därmed försvinner den enda renodlade leksaksbutiken från staden.

– Vi har inte lyckats göra Top-Toy lönsamt i sin nuvarande form och vi måste därför förändra grundläggande delar av verksamheten genom att förenkla och optimera verksamhetens sunda delar”, konstaterar Per Sigvardsson, CEO för Top-Toy.

Det framgår inte när Trelleborgsbutiken slår igen.

Totalt berörs uppemot 450 heltidsanställda av butiksnedläggningarna.

Företaget Top-Toy, som i dag driver 226 BR-butiker och 72 Toys´r´us-varuhus, har nu vänt sig till domstol och begärt en rekonstruktion. Målet med rekonstruktionen är att ”skapa ett enklare och mer effektiviserat butikskoncept med fokus på färre, men mycket moderna butiker”, står det i pressmeddelandet.