Trelleborg

Bröt upp skåp - när badhuset var stängt

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto:Tomas Nyberg

Badhuset var stängt för allmänheten. Ändå tog sig någon in i herrarnas omklädningsrum, bröt upp förvaringsskåp och stal både plånböcker och kläder.

På måndagseftermiddagen deltog Christer Olsson i Korpens vattengymnastik i varmvattenbassängen på bottenplanet i badhuset. När han och en handfull andra motionärer kom tillbaka till herrarnas omklädningsrum klockan 16.30 hade någon brutit upp förvaringsskåpen.

– Vi är väldigt noga med att ha hänglås. Förr har folk blivit av med skor och allt möjligt. Men någon har brutit upp hänglåsen, troligen med bultsax, säger Christer Olsson.

Christer Olsson blev av med plånboken där han hade bankkort och bensinkort och innan han hunnit spärra korten hade någon redan tagit ut tusentals kronor. Uttagen skedde innan klockan 17.30.

– Pengarna ska ha tagits ut i automaten vid gamla Åhléns här i Trelleborg. Hur de fått tag på koderna har jag ingen aning om, säger Christer Olsson.

De andra som blev bestulna blev enligt Christer Olsson av med bland annat klockor och glasögon. En man blev bestulen på alla sina kläder och fick skjuts hem med endast en handduk på kroppen.

Christer Olsson är mycket kritisk till att stölder kan ske när badhuset är stängt för allmänheten. Det var bara föreningsverksamhet i gång vid tillfället för stölden.

– Man kan verkligen ifrågasätta hur det kan vara så lätt att komma in på badhuset och in i omklädningsrummen. I vanliga fall kan inte vi själva ens komma in efter att vattengymnastiken börjat, säger Christer Olsson som är mycket arg.

– Jag tycker det är oförsvarligt av kommunen att inte ta större ansvar för sina byggnader. Varför var inte dörrarna låsta? Man borde väl ha mer koll än att folk kan springa omkring hur som helst i ett stängt badhus.

Karolina Jonasson är chef för badhuset i Trelleborg. Hon säger att dörrarna till badhuset brukar vara låsta på måndagar, men den här dagen var det aktiviteter i gång utanför det vanliga schemat, och därför var dörrarna öppna.

– Men även när dörrarna är stängda så kan vi inte ha full koll på att det inte kommer in obehöriga. De kan komma in via kafét eller gå in när någon annan går ut, säger hon.

Det är till och från problem med stölder på badhuset, men inte i den här omfattningen. Personalen på badhuset kommer nu att hålla lite extra koll i omklädningsrummen. Karolina Jonasson råder badgäster att inte ta med sig mer värdesaker än vad som är nödvändigt. När badhuset är stängt för allmänheten går det inte att låsa in värdesaker i förvaringsboxar.

– Det bästa är också om de som tränar i varmvattenbassängen tar med sina väskor dit.