Trelleborg

Bröderna Beijbom har sålt Simlingegården

Trelleborg Artikeln publicerades

Simlingegården är såld. Efter 41 år i bröderna Beijboms ägo har gården, med sina 55 hektar åkermark, bytt ägare.

– Det känns mycket vemodigt att lämna gården ifrån oss, vi har lagt ner mycket energi och hjärta i den, säger Christer Beijbom, som äger gården tillsammans med sin bror Peter.

– Det finns ingen i fjärde generationen som vill eller kan ta över gården och därför har vi valt att avyttra den, säger han.

Bröderna Beijbom är tredje generationen på gården, men ingen av dem har bott permanent där. Sedan 1952 har gården haft anställda rättare som skött jordbruket.

– Men vi har varit där väldigt mycket genom åren. Gården har varit vårt stora intresse och släktens samlingspunkt, säger Christer Beijbom som bott i Stockholm sedan 1962.

Christer Beijbom vill inte avslöja köpeskillingen utan säger att det är en sak mellan köparen och säljaren. Utropspriset var 29 miljoner kronor.

Köpare är Bertil Jönsson, Simlinge. Gården överlåts enligt gammal lantbrukartradition i mars.

De som gick miste om att köpa Simlingegården ska inte hänga läpp för det. Just nu finns en annan större gård till salu i Trelleborgs kommun. Gården Gudmundtorp, med 64 hektar åkermark, i Tullstorp säljs med ett utropspris på 28,75 miljoner kronor.