Trelleborg

Bilist kraschade in i Maglarpsrondellen

Trelleborg Artikeln publicerades

En bilist körde på lördagskvällen in i muren som står i Maglarpsrondellen. Föraren fick klippas loss från fordonet. Han misstänks för rattfylleri.

Det var vid 21.50-tiden som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till olyckan. Föraren hade kommit körande från Malmöhållet.

– Han körde upp i rondellen och in i muren, säger styrkechef Torbjörn Weber på räddningstjänsten i Trelleborg.

När räddningsmanskapet kom fram till platsen var föraren kontaktbar.

– Men han var lätt fastklämd. Vi fick klippa upp sidan på bilen för att kunna få ut honom, säger Torbjörn Weber.

Föraren fick bland annat en del frakturer vid kraschen och fördes med ambulans till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

Enligt polisen är föraren misstänkt för rattfylleri och senare på kvällen anhölls han. På sjukhuset har man tagit prover som nu skickas iväg för analys. Än finns inga provsvar på de blodprover som tagits. Han kommer att skrivas ut från sjukhuset under måndagen och flyttas till polisstationen i Ystad.

Räddningstjänsten var kvar på olycksplatsen i ungefär en timme. Trafiken behövde inte spärras av eftersom bilisten stod inne i själva rondellen.

Tidigare på dagen, vid 14.15-tiden, inträffade ytterligare en olycka vid samma rondell då en bilist körde ner i diket. Enligt SOS Alarm skadades ingen person och även vid det tillfället kunde trafiken flyta på som vanligt. Dock fick bilen bärgas från platsen.

Många olyckor i Maglarpsrondellen har gjort att den tidigare i år kritiserats av bland annat Trafikverket. Ett problem har varit att 70-skylten satt för nära inpå rondellen. Sedan dess har nya skyltar kommit upp.