Trelleborg

Beddinges hjälte lockade till skratt

Trelleborg Artikeln publicerades

Sommarvärmen lyste med sin frånvaro när det var dags för premiär av Trelleborgsrevyn. Men trots mörka moln var det många som ville se "Hjälten från Beddinge".

En modig skara trotsade på söndagen de regntunga molnen för att se premiären av Sveriges sydligaste revy. Bland publiken skymtades en hel del paraplyn och många kastade oroliga blickar upp i skyn. Många hade tagit med sig filtar och passade på att ta en värmande kopp kaffe.

– Vädret är väl lite ostadigt men det känns bra, vi har jobbat på bra, sa regisörren Christel Hansson Björkegren som var förväntansfull inför premiären.

Årets Trelleborgsrevy, Hjälten från Beddinge, är ett tyskt folklustspel från 1920-talet som har omarbetats. Fröhandlaren Petterson, eller snarare "Pitterson", från Beddinge ska gifta om sig och det visar sig att det inte är helt problemfritt.

– Det är ett bra manus och vi har många nya förmågor i ensemblen. Det känns som att det är en bra pjäs, speciellt för dem, sa Christel Hansson Björkegren.

Hon har arbetat för Trelleborgsrevyn i många år, bland annat som koreograf och nu även som regissör ett par gånger. Tidigare har hon bland annat regisserat på Värmlandsoperan och säger att det är något speciellt med sommarteater.

– Jag hoppas att ensemblen får två härliga veckor och att det kommer mycket folk. Det är kul med att spela sommarteater.

Skratten i publiken var många och de flesta verkade inte lägga märke till duggregnet som drog in över Folkets Park. En av premiärbesökarna var Alf Wennerstrand från Trelleborg.

– Ja vi brukar komma hit. Sen är ju grabbarna med och spelar i bandet.

Läs recension av föreställningen i måndagens papperstidning eller i e-tidning: http://eta.trelleborgsallehanda.se/