Trelleborg

Bassäng öppnar i nästa vecka

Trelleborg Artikeln publicerades

Renoveringen av tävlingsbassängen i Trelleborgs badhus har dragit ut på tiden. Men senast i början av nästa vecka öppnar bassängen igen.

Renoveringen startade i mitten av juni och skulle egentligen vara klar i slutet av augusti. Men renoveringen har dragit ut på tiden och bassängen är ännu, fem veckor efter utsatt tid, inte klar att bada i.

– Det hade såklart varit önskvärt om vi hållit tidsplanen, men det är olika omständigheter som gjort att arbetet blivit försenat. Vi har försökt informera simklubbarna efter hand, säger badhuschefen Peter Bernehov.

Tanken med att renovera badhuset under sommaren var att det skulle störa motionssimmarna och simklubbarna så lite som möjligt. Men i och med förseningen så har det blivit störningar i alla fall. Eftersom simklubbarna inte kunnat träna i tävlingsbassängen så har de fått fler tider i den gamla bassängen, vilket gått ut över motionssimmarna.

– Det här har påverkat alla, men jag tycker ändå att både simklubbar och allmänhet visat hyfsat god förståelse, säger Peter Bernehov.

Under renoveringen har man tagit upp kakelplattorna och lagt en ny fuktspärr undertill. Bassängen kan eventuellt öppnas igen till helgen, men troligast inte förrän i början av nästa vecka.