Trelleborg

Åtgärder sätts in mot försenade tidningar

Trelleborg Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Robin Haldert/TT
Genrebild.

Under en period är det flera av Trelleborgs Allehandas prenumeranter som hört av sig och berättat att tidningen inte kommer i tid.

Nu kraftsamlar Tidningsbärarna för att motverka problemen.

– Det är såklart olyckligt, men nu ska det sättas in resurser för att stötta upp de distrikt som har det kämpigast, säger Håkan Johansson, marknadsområdeschef för Trelleborgs Allehanda.

Även andra åtgärder kommer att sättas in för att förenkla för tidningsutdelarna.

– Vi har pratat med tryckeriet om att tidigarelägga tryckningen, så att de får längre tid på sig att dela ut. Det borde vi kunna börja med efter nyår, säger Håkan Johansson.

Trelleborgs Allehanda delas ut av företaget Tidningsbärarna, och de berättar att det är ett flertal faktorer som lett till problemen i Trelleborg.

– Det är bland annat på grund av den omläggning som vi gjorde i samband med Trelleborgs Allehandas övergång till tredagarsutdelning av papperstidningen. Vi har delat upp kommunen i nya distrikt, vilket betyder att det är helt nya områden för en hel del personal och det tar tid att köra in sig i, säger Jörgen Röxner, regionchef Tidningsbärarna.

Varför kunde man inte fortsätta med samma distrikt?

– De dagarna som Trelleborgs Allehanda inte kommer ut blir det färre områden, i princip sju stycken, säger Jörgen Röxner.

Även andra problem har lett till förseningarna, bland annat tryckeriförseningar och sjukdom.

Nu ska Tidningsbärarna kraftsamla för att ta itu med problemen.

– Vi skickar så mycket extra resurser som vi bara kan från regionen till Trelleborg. Sedan ska vi analysera och se om vi bör göra om distrikten igen, säger Jörgen Röxner.

När kommer de extra resurserna att sättas in?

– Vi börjar i morgon lördag, och sedan kommer vi ha ökade resurser de dagar som Trelleborgs Allehandas papperstidning kommer ut. Vi fortsätter med de utökade resurserna tills läget har stabiliserats, säger Jörgen Röxner.