Trelleborg

Åtal mot fotbollspelare ogillas

Trelleborg Artikeln publicerades

29-åringen var åtalad för misshandel efter ett våldsamt slagsmål med en motspelare i samband med en fotbollsmatch i Klagstorp. Men bevisen räcker inte för fällande dom. Det har tingsrätten beslutat.

30-åringen var åtalad för att ha misshandlat en 22-årig motspelare. Han krävdes också på skadestånd. Men rätten ogillar åtalet och menar att varken vittnesuppgifter, eller bilder på 22-åringens skador, väger tillräckligt tungt för en fällande dom. Ett eventuellt överklagande ska vara inskickat till Hovrätten senast 14 november.

Det var den 10 juni i år som de båda männen hamnade i bråk i omklädningsrummet efter en fotbollsmatch mellan Klagstorps IF och Skivarps Gif. Men meningarna går kraftigt isär om vad som hände under bråket. 22-åringen menar att 30-åringen slog honom flera gånger i ansiktet innan ett vittne stoppade slagsmålet. 30-åringen hävdar i sin tur att 22-åringen angrep honom med sparkar och slag. Därefter ska flera personer ha sprungit in i omklädningsrummet och skiljt männen åt, menar han. Det som låg bakom bråket var närkamp under matchen där båda två fick rött kort.