Jonas Sjöstedt besökte färja

Text: Martin Strandberg
Publicerad 29 oktober 2012 22.30 Uppdaterad 29 oktober 2012 22.31
Större eller mindre text

Trelleborg.
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är på Skåneturné. På måndagen kom han till Trelleborg med en agenda som toppades av sjöfartsfrågor.

En tonnageskatt och arbetsvillkoren för svenskt sjöfolk. Det var de viktigaste frågorna för Jonas Sjöstedt när han på måndagen kom till Trelleborg. Under sitt besök träffade han lokala partikamrater och fackligt aktiva inom Seko Sjöfolk.

– En skatt på tonnage skulle minska utflaggningen av fartyg och förbättra de anställdas villkor. Stödet i branschen finns, men regeringen gör för lite, säger Jonas Sjöstedt.

Stoppet i Trelleborg är en del av partiledarens Skåneturné som avslutas på torsdag. I flera av städerna som han besöker finns Vänsterpartiet inte representerade i fullmäktige.

– Så det finns potential att få fler väljare här. Vi kommer fortsätta driva våra frågor. Som kamp mot rasism och stopp för privatiseringar inom äldreomsorgen, säger partiets lokala ordförande Mats Sjölin.

Större eller mindre text39 läsare har reagerat på denna artikel

59% är glada

21% är likgiltiga

3% är nyfikna

18% är arga


Hur reagerar du på "Jonas Sjöstedt besökte färja"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu