Beslut om bad gick tillbaka för utredning

Text: Jenny Isaksson
Publicerad 25 oktober 2012 11.15 Uppdaterad 25 oktober 2012 11.44
Större eller mindre text

Anderslöv.
27 miljoner kronor finns avsatta i budgeten inför år 2013 och 2014 för att bygga ett utomhusbad i Anderslöv. Men det ser fullmäktigeledamoten Bertil Larsson (SÖS) inte som något löfte utan krävde på senaste sammanträdet att frågan ska utredas bättre.

Bertil Larsson har både skrivit en motion och ett medborgarförslag om att kommunen ska se till att bygga det utlovade badet i Anderslöv. Innan sommaren beslutade fullmäktige att avsätta 27 miljoner kronor i en kommande flerårsbudget för att bygga ett utomhusbad i Anderslöv. I måndags skulle hans motion och medborgarförslag besvaras i fullmäktige. Men det blev inget svar. Majoriteten röstade för att frågan skulle gå tillbaka till kommunstyrelsen för ytterligare utredning.

– Det räcker inte att bara sätta upp en post i budgeten. Det finns många poster i budgeten som inte skett, säger Bertil Larsson (SÖS) som inte nöjer sig förrän kommunen gjort en ordentlig utredning med förslag och konsekvensanalys.

– Man kan inte bara famla i blindo. Det har varit en massa luftslott i detta. Dessutom har man aldrig brytt sig om att fråga Anderslövsborna om hur pengarna för badet kan användas bäst, säger han.

Lennart Olsson är ordförande i Kulturgruppen Anderslöv och bygden och han tycker inte heller att politikerna skött badfrågan särskilt väl.

– För oss utanför den aktiva politiken så är detta trams. Man har ju inte gått igenom vad vi har behov av och vad vi kommer att behöva inom fem-tio år i Anderslöv.

Är ett bad det viktigaste för Anderslöv?

– Klart och tydligt nej. Det absolut viktigaste är inte badet utan det viktigaste är att man kommer igång i Anderslöv. Men i och med att man tog emot donationen så gjordes en gång en utfästelse om ett bad i Anderslöv.

Bakgrund

1979 mottog Trelleborgs kommun en gåva som bestod i en tomt i Beddingestrand samt en summa pengar. Villkoret för gåvan var att det skulle byggas ett bad i Anderslöv. Tomten är såld och pengarna, cirka sju miljoner kronor, finns numera fonderade i Grönby-Anderslöv barnkoloniförening.

Större eller mindre text17 läsare har reagerat på denna artikel

18% är glada

76% är likgiltiga

6% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Beslut om bad gick tillbaka för utredning"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu