Ny optiker på gång till staden

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 20 oktober 2012 8.15 Uppdaterad 20 oktober 2012 8.15
Större eller mindre text

Trelleborg.
Smarteyes. Där har ni den nya optikerkedjan i Trelleborgs redan digra utbud av optiker. Inom kort slår sig kedjan ner i centrala Trelleborg.

– Vi har en lokal på gång, men allt är inte helt klart än så jag kan inte gå in på var, säger Fredrik Wistrand, vd för Smarteyes.

Smarteyes är en ganska ny optikerkedja som växt snabbt. Sedan starten 1997 har företaget startat 30 butiker i Sverige, från Malmö till Luleå och åtta i Tyskland. Nu blir alltså Trelleborg den sydligaste utposten i Sverige.

– Trelleborg är en stad som vi tror starkt på och jag tror definitivt att vårt koncept kan lyckas där, säger Fredrik Wistrand.

Konceptet är enligt Fredrik Wistrand att sälja glasögon till fast, lågt pris där kunden har ett stort utbud av bågar att välja mellan.

– Vi har gjort det enklare för kunden, säger han.

I augusti öppnade Aoptik sina portar och blev då den femte optikern i Trelleborg. Då talade butiksföreträdarna i Trelleborg om en mättad marknad och att redan fem optiker är för många med tanke på kundunderlaget. Fredrik Wistrand är medveten om den hårda konkurrensen i Trelleborg.

– Vi ser det snarare som positivt att det finns flera redan. Jag tycker det viktigaste är att kunderna finns och att de är vana vid att gå till en optiker i området, säger Fredrik Wistrand.

Till butiken i Trelleborg annonserar Smarteyes nu efter butikschef, optiker och optikerassistent.

Större eller mindre text65 läsare har reagerat på denna artikel

42% är glada

17% är likgiltiga

8% är nyfikna

34% är arga


Hur reagerar du på "Ny optiker på gång till staden"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu