Tomma lokaler får nya hyresgäster

Text: Sofia Bergström
Publicerad 6 oktober 2012 6.30 Uppdaterad 6 oktober 2012 6.30
Större eller mindre text

Trelleborg.
I centrum gapar många lokaler tomma. Men under hösten flyttar flera nya hyresgäster in. Bland annat kommer ett försäljningskontor för Myresjöhus att etablera sig på Algatan.

– Det går nog trögare nu. Små lokaler går alltid snabbt att hyra ut. Men större är svårare. En lokal på över 150 kvadratmeter har en kännbar hyra och då är det inte lätt att hitta hyresgäster, säger Mikael Ahlborn från Akelius.

Sedan tio månader tillbaka står en lokal på Österbrogatan ledig. Från gatan ser den liten ut. Men innanför butikslokalen finns ett större rum som kan användas som kontor eller lager.

– Det behövs ett speciellt företag där, eftersom försäljningsutrymmet är litet. Till exempel ett företag som har försäljning av produkter på leverans, säger han.

Andra lokaler går lättare att hyra ut. Sju butikslokaler inne i centrum har stått tomma, eller finns lediga för uthyrning. Men fyra av dessa kommer att bli uthyrda under hösten. Två av dem har fortfarande verksamhet av den gamla hyresgästen som sagt upp hyreskontraktet. På Flockeregatan kommer till exempel barnbutiken att flytta ut. Och på Gamla torg har Taxi Trelleborg sagt upp kontraktet eftersom de vill flytta.

– Men det är inte helt säkert att de kommer att göra det. Vi har ändå börjat söka en lösning till den lokalen, säger Mikael Ahlborn.

Nilpat har tre tomma lokaler i dagsläget. Men alla har precis blivit uthyrda. På Algatan 43 flyttar ett försäljningskontor för Myresjöhus in. Och i Folke Hanssons lokaler på CB Friisgatan har ett företag från Göteborg tagit över kontraktet.

– De har köpt upp lagret och kommer att ta över firman, säger Patrik Liljegren på Nilpat.

På Algatan 47, vid hörnet Algatan-Hansagatan, kommer en ny barnvagnsbutik att flytta in.

I närheten finns en annan lokal som stått tom sedan juli. Den ligger på Algatan 50, är 215 kvadratmeter stor och har precis blivit uthyrd.

– Vi väntar bara på sista underskriften. Företaget flyttar in innan årsskiftet men vill kan ännu inte säga vilket det är, säger Mathias DahlquistHyresbostäder.

Butikslokaler i centrum som byter ägare

Tomma men uthyrda: Algatan 43, Algatan 47, Algatan 50 och CB Friisgatan 1.
Hyresgästen har sagt upp kontraktet men inte flyttat ut: Gamla torg 1, Flockeregatan 9
Ledig: Österbrogatan 4

Större eller mindre text73 läsare har reagerat på denna artikel

42% är glada

21% är likgiltiga

10% är nyfikna

27% är arga


Hur reagerar du på "Tomma lokaler får nya hyresgäster"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu