Gammal mottagning blir inkubator

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 5 oktober 2012 6.30 Uppdaterad 5 oktober 2012 6.30
Större eller mindre text

Trelleborg.
Den gamla skolsköterskeexpeditionen på Söderslättsgymnasiet blir hemvist för fyra nystartade företag. I november hoppas kommunen starta inkubatorverksamhet där.

– Renoveringen av lokalerna är så gott som klar. Men när vi kan flytta in beror på när möblerna levereras. Vi hoppas på 1 november, säger Irena Sibinovic, projektledare för inkubatorverksamheten som går under namnet Trelleborg Green room.

Inkubator kallas ibland företagskuvös. Konceptet innebär att man samlar ett antal nystartade företag på ett ställe. Där får de stöttning och handledning av särskilda företagsutvecklare och även tips och råd av varandra.

När inkubatorn startar i gamla skolsköterskeexpeditionen kommer fyra företag att ha sina kontor där. Ett IT-företag, ett inom marknadsföring, ett inom utbildning och ett inom mat.

Att få igång inkubatorverksamheten i Trelleborg har varit en lång process. För två och ett halvt år sedan föreslog kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) att man skulle ha en inkubator i gamla museet, Skyttsgården, på Östergatan. För ett år sedan skrotades de planerna och man talade istället om ett centralare läge med plats för ett tiotal företag och mellan 20-30 arbetsplatser.

När planerna nu blivit konkretare är både lokalerna och antalet företag mindre. Det kommer heller inte att finnas en verksamhetsledare på plats som tanken var från början.

– Det sitter ingen på plats och väntar på att företagen ska fråga om hjälp. Men det första de får göra när de flyttat in är att träffa en företagsutvecklare. säger Irena Sibinovic.

Större eller mindre text33 läsare har reagerat på denna artikel

55% är glada

24% är likgiltiga

12% är nyfikna

9% är arga


Hur reagerar du på "Gammal mottagning blir inkubator"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu