Arbetsförmedlingen flyttar in i möbelhus

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 1 oktober 2012 6.30 Uppdaterad 1 oktober 2012 6.30
Större eller mindre text

Trelleborg.
Arbetsförmedlingen ska få nya lokaler. Och Hoffs möbler på Vannhögsgatan en ny hyresgäst. Den 1 april nästa år flyttar Arbetsförmedlingen in i den del av det tidigare möbelvaruhuset som fortfarande står tom.

– Det ser vi verkligen fram emot, sen blir det säkert lite blandade känslor att lämna lokaler som vi haft ganska länge, säger Karin Lindgren Eklund, sektionschef för Arbetsförmedlingen i Trelleborg.

För länge, skulle man rent av kunna konstatera. Arbetsförmedlingen har under många år letat efter nya lokaler. De som man har i dag på Valldammsgatan är varken tillräckligt stora eller ändamålsenliga. Trots att man kompletterat med en paviljong i norr.

– Vi har inte tillräckligt med samtalsrum och våra handläggare sitter nästan i knät på varandra, säger Karin Lindgren Eklund.

I Hoffs gamla lokaler ska mellan 55 och 60 anställda ha sin arbetsplats framöver. De kommer till lokaler som är renoverade från topp till tå.

En baksida med flytten är att Arbetsförmedlingen tappar sitt centrala läge, vilket framförallt är till nackdel för dem som kommer från den östra delen av staden.

– Vi försökte hitta ett ställe närmare centrum, men vi tror att det här kommer att fungera bra. Det är ju goda kommunikationer med bussar och bra parkeringsmöjligheter, säger Karin Lindgren Eklund.

Anders Pålsson, som förvaltar fastigheten åt Hoffs möbler AB där han tidigare var butikschef, är glad över nytillskottet i lokalerna. Planen var egentligen att hyra ut till två företag, men det här blev ännu bättre, konstaterar han.

– Arbetsförmedlingen dök upp som intressent i höstas och förklarade att de ville ha hela ytan. Och det är mycket lättare att bygga om för en hyresgäst, säger han.

I samma lokaler på Vannhögsgatan huserar även Posten och Elgiganten.

Större eller mindre text71 läsare har reagerat på denna artikel

45% är glada

17% är likgiltiga

1% är nyfikna

37% är arga


Hur reagerar du på "Arbetsförmedlingen flyttar in i möbelhus"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu