Anderslövs tur att få direktbil för styrkechef

Text: Jenny Isaksson
Publicerad 20 september 2012 14.05 Uppdaterad 20 september 2012 14.20
Större eller mindre text

Anderslöv.
Att komma snabbare fram till olyckor, bränder och sjukdomsfall. Det är syftet med den så kallade FIP-bil som nu införs även i Anderslöv. På måndag börjar platschef Mats Pettersson sitt första pass med bilen.

– Det har ju funnits ett tag i Klagstorp, Vellinge och Höllviken och med tanke på resultaten där så är jag förväntansfull. Jag tror att det blir en bra förstärkning för oss i Anderslöv, säger Mats Pettersson.

Han och ytterligare två så kallade styrkechefer kommer att turas om att ha beredskap med den nya bilen och ska då köra direkt när de får ett larm. Förkortningen FIP står för Första Insats Person.

I Klagstorp har mätningar visat att tidsvinsten var tre minuter eller mer i 70 procent av larmen jämfört med tidigare då styrkechefen först körde till brandstationen.

– Vi jag ju sekunder och minuter inom räddningstjänsten, säger Mats Pettersson.

Däremot tror han inte att tidsvinsten kommer att bli lika stor i det område som Anderslövs deltidsbrandkår täcker. Det gör också att man valt att inte utrusta FIP-bilen i Anderslöv med en hjärtstartare.

– Vi kommer att behålla den i släckbilen så länge, säger Mats Pettersson.

Större eller mindre text36 läsare har reagerat på denna artikel

83% är glada

8% är likgiltiga

3% är nyfikna

6% är arga


Hur reagerar du på "Anderslövs tur att få direktbil för styrkechef"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu