Pågatåg kräver ringväg enligt Trelleborgshem

Text: Lasse Bryggare
Publicerad 19 september 2012 11.25 Uppdaterad 19 september 2012 15.08
Större eller mindre text

Trelleborg.
Trelleborgshem oroar sig för trafikstockningar vid Centralstationen när pågatågen börjar gå. Det framgår av bolagets yttrande om förslaget till detaljplan.

När Trelleborgshem har granskat förslaget till ny detaljplan för Centralstationen konstaterar bolaget att deras fastigheter endast berörs i liten grad. Däremot menar bolagets vd Kent Jönsson och ordförande Olle Zinn (M) att det finns risk för en trafikinfarkt på och runt Järnvägsgatan.

Enligt planen kommer antalet bussar och personbilar runt stationen öka betydligt. Att hastighetsgränsen för genomfartstrafiken enligt förslaget ska sänkas med tio kilometer i timmen och att ett antal upphöjda farthinder byggs gör tillsammans att de båda företrädarna för Trelleborgshem befarar rena trafikkaoset.

Kraftiga köbildningar med stillastående fordon är den bild som Olle Zinn och Kent Jönsson ser framför sig.

För att förhindra detta menar de båda att det behövs en yttre ringväg runt Trelleborg, som bör planeras och byggas samtidigt som Centralstationen utvecklas för pågatåg.

Större eller mindre text88 läsare har reagerat på denna artikel

73% är glada

6% är likgiltiga

6% är nyfikna

16% är arga


Hur reagerar du på "Pågatåg kräver ringväg enligt Trelleborgshem"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu