Kyrkor ska bli varmare och tätare

Text: Sofia Bergström
Publicerad 7 september 2012 10.15 Uppdaterad 7 september 2012 11.28
Större eller mindre text

Trelleborg.
Hammarlöv och Källstorps församling söker pengar från Lunds stift för att renovera fyra kyrkor.

Lunds stift har uppmanat sina församlingar att aktivt söka pengar eftersom det just nu finns mycket pengar att hämta. I gårdagens TA berättade Trelleborgs församling att man kommer att söka 4,5 miljoner kronor för att utföra 27 olika renoveringsarbeten i S:t Nicolai.

De övriga församlingarna i Trelleborg är inte lika ivriga. Många församlingar hoppar inte på erbjudandet.

– Nej. Problemet är ju att man måste investera lika mycket själv. Om man får en miljon kronor av Lunds stift för en renovering måste man alltså hitta en miljon kronor själv. Det är inte helt lätt, säger KG Lundmark, kyrkoherde i Anderslövs församling.

Hammarlövs församling kommer däremot att söka pengar. I Hammarlöv kyrka och Skegrie kyrka ska olika renoveringar utföras invändigt.

– Vi vill också renovera taket på kyrkan i Fuglie, säger Tore Nilsson, kyrkoherde i Hammarlövs församling.

I Källstorps församling har man också planer på att söka pengar från Lunds stift. Senast den 31 oktober ska ansökan vara inne. Innan dess måste länsstyrelsen ha godkänt planerna.

– Vi kommer att på olika sätt förbättra miljön inomhus i Lilla Beddinge kyrka. Den är stor och kall idag. Vi vill byta ut dörrar och bygga vindfång, säger Annette Åberg, kanslichef på Källstorps församling.

Större eller mindre text9 läsare har reagerat på denna artikel

33% är glada

22% är likgiltiga

0% är nyfikna

44% är arga


Hur reagerar du på "Kyrkor ska bli varmare och tätare"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu