Förhandlingar om arbetsvillkor strandade

Text: Sofia Bergström
Publicerad 4 september 2012 15.45 Uppdaterad 5 september 2012 10.43
Större eller mindre text

Trelleborg.
Transportarbetarförbundet sa under måndagen nej till en löneökning på 4,7 procent. Man vill hålla på de arbetsvillkor som finns idag medan arbetsgivarorganisationen vill ha en striktare arbetstidsreglering. Bland annat vill man oftare kunna beordra övertid.

– Vi har mycket att säga till om idag. Om arbetsgivaren vill att någon ska jobba ob-timmar måste man komma överens med facket först. Detta vill man förhandla bort men det kommer vi inte att släppa, säger Anders Gustavsson, ombud på Transportarbetarförbundet för västra och södra Sverige.

På inga villkor?

– Nej, vi släpper det aldrig.

Kan det bli strejk?

– Det vet jag inte i nuläget. Det är ganska tidigt i förhandlingarna än så länge.

Om arbetsgivarorganisationen Sveriges hamnar skulle få igenom kravet om nya arbetsvillkor kommer det inte att innebära någon skillnad för de 105 medlemmarna i Trelleborgs hamn.

– Nej. Eftersom vi har fasta avgångar har vi också fasta scheman. Vi är inte i behov av det Sveriges hamnar förhandlar om, säger Tommy Halén, vd för Trelleborgs hamn.

Större eller mindre text26 läsare har reagerat på denna artikel

27% är glada

38% är likgiltiga

8% är nyfikna

27% är arga


Hur reagerar du på "Förhandlingar om arbetsvillkor strandade"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu