Fåglar ska locka folk till Falsterbo

Text: Martin Strandberg
Publicerad 31 augusti 2012 10.15 Uppdaterad 31 augusti 2012 10.15
Större eller mindre text

Falsterbo.
Idag börjar Falsterbo bird show. Ett evenemang som beräknas locka minst 3 000 besökare och där kikarskola för barn och fototävling är två nya punkter på programmet.

I år är tredje gången som Falsterbo bird show arrangeras. Evenemanget börjar klockan 10 idag och första programpunkten är naturpedagogik för barn. En punkt som bland annat rymmer kikarskola, tipspromenad och siluettävling.

– Skolelever från Malmö, Svedala, Vellinge och Trelleborg har bjudits in för att i en organiserad och rolig form lära sig mer om fåglar och natur. Det är en ny satsning för i år, säger Nils-Arvid Andersson, enhetschef för turism i Vellinge kommun.

Nytt för årets upplaga av Falsterbo är också fotomaratonet som äger rum på lördagen. Deltagarna ska fota utifrån tre, än så länge hemliga teman för att sedan bedömas av en jury. Men folket kommer också att få säga sitt.

– Det blir ett folket pris. Teman presenteras klockan 10 på lördag förmiddag. Bilderna läggs ut på vår facebooksida och den som får flest likes vinner folkets pris, säger Nils-Arvid Andersson.

Han räknar med att minst 3 000 personer kommer att besöka Falsterbo bird show.

– Det var den siffran vi hade förra året. Och vi hoppas på att överträffa den, säger Nils-Arvid Andersson.

Har du någon favoritaktivitet på Falsterbo bird show?

– Jag tycker det mesta är roligt, särskilt fågelbingon. Men jag är ju ansvarig för det hela så mitt jobb är främst att hålla koll på läget.

Falsterbo bird show avslutas på söndag. I Trelleborg arrangeras bland annat en vandring på Måkläppen.

Större eller mindre text9 läsare har reagerat på denna artikel

89% är glada

0% är likgiltiga

11% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Fåglar ska locka folk till Falsterbo"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu