Kunder får ersättning för varufel

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 27 augusti 2012 16.05 Uppdaterad 27 augusti 2012 16.15
Större eller mindre text

Trelleborg.
Bilbarnstolen gick inte att använda och det var hål i baddräkterna som kom med posten. Nu får två trelleborgare rätt i Allmänna reklamationsnämnden (Arn).

I höstas köpte en kvinna från Trelleborg en bilbarnstol för 998 kronor. När hon skulle använda stolen första gången upptäckte hon att en fästanordning på stolens baksida var tilltryckt vilket gjorde att det inte gick att trä bilbältet genom den. Butiken som sålde stolen hävdade att produkten testats noga av tillverkaren och att den därför var garanterat felfri när den såldes.

Arn står dock på kundens sida och rekommenderar butiken att betala tillbaka 998 kronor till kunden. Arn anser att butiken inte kunnat bevisa att felet inte fanns när bilbarnstolen såldes.

Det andra fallet gäller en trelleborgare som köpte fyra baddräkter på en internetauktion för 506 kronor. När baddräkterna anlände med posten från Vietnam var det stora hål i två av dem, till synes orsakat av skadedjur. En av baddräkterna var dessutom av fel storlek.

Även i det här fallet beslutar Arn till kundens fördel och rekommenderar att han ersätts med 506 kronor för baddräkterna och 109 kronor för portokostnader.

Större eller mindre text27 läsare har reagerat på denna artikel

37% är glada

41% är likgiltiga

11% är nyfikna

11% är arga


Hur reagerar du på "Kunder får ersättning för varufel"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu