Två tredjedelar erbjuds nya jobb

Text: Sanna Wahanta
Publicerad 24 augusti 2012 18.15 Uppdaterad 24 augusti 2012 18.15
Större eller mindre text

Trelleborg.
Totalt 16 personer av de 24 tjänstemän, som sades upp efter konkursen i Temoto Production AB, erbjöds på fredagen anställning i de nya bolagen. När avtalen kan träda i kraft är ännu oklart.

På fredagsförmiddagen informerades samtliga tidigare anställda tjänstemän inom före detta Dux om vad förhandlingarna med facket i veckan resulterat i.

- Vi hade förhoppningar om att erbjuda så många nya anställningar som möjligt, men detta gick inte efter förhandlingarna med facken, säger Charlotte Ljung.

Hon vill i nuläget inte gå in mer på vad som sades under förhandlingarna och kan inte heller säga när de nya anställningarna träder i kraft. Nyanställningarna är fördelade på olika funktioner och vissa tidigare funktioner kommer inte att behövas i de nya bolagen.

- Vi hoppas att omställningsperioden kan gå så fort som möjligt, säger Charlotte Ljung.

Hon tror att det handlar om veckor snarare än månader men vågar inte uttala sig mer exakt.

Efter att bolaget begärde sig själv i konkurs i juli månad i år sades samtliga 50 anställda i Temoto Production AB upp. Efter veckans förhandlingar kommer totalt 26 personer att anställas i de nya bolagen, 16 tjänstemän och 10 kollektivanställda.

Större eller mindre text49 läsare har reagerat på denna artikel

80% är glada

2% är likgiltiga

0% är nyfikna

18% är arga


Hur reagerar du på "Två tredjedelar erbjuds nya jobb"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu