Olika åsikter om skyttebuller

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 21 augusti 2012 16.51 Uppdaterad 22 augusti 2012 14.24
Större eller mindre text

Maglarp.
Rimliga restriktioner eller alldeles för tama? Som väntat går åsikterna om de nya bullergränserna vid Maglarps skyttecentrum isär.

Som TA skrev i förra veckan har samhällsbyggnadsnämnden, i avvaktan på en prövning i mark- och miljööverdomstolen, beslutat införa nya gränser för bullret. Gränserna ska gälla ett år framåt och föreslås följa dem som mark- och miljödomstolen beslutat om, 65 decibel på dagtid och 70 decibel vid tävlingar 15 gånger om året.

Skytteklubbar och grannar har fått yttra sig över förslaget till beslut och klubbarna är mer positiva än grannarna. "Trelleborgs jaktskytteklubb har inga problem att följa de bullerbegränsningarna", skriver Per Larsson, ordförande i klubben.

En av grannarna är däremot mycket kritisk. "De föreslagna tiderna när skjutande får ske är alltför generösa. Det innebär att vi som bor på Stavstensudde med omgivande byar tvingas åhöra skjutande från morgon till kväll varje dag i veckan", skriver grannen.

Större eller mindre text48 läsare har reagerat på denna artikel

71% är glada

10% är likgiltiga

4% är nyfikna

15% är arga


Hur reagerar du på "Olika åsikter om skyttebuller"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu