Vikingalivet lockar barnen till Trelleborgen

Text: Lisa Kron
Publicerad 1 augusti 2012 8.30 Uppdaterad 1 augusti 2012 8.30
Större eller mindre text

Trelleborg.
Att leva som en viking är inte alltid så lätt, men på Trelleborgen njuter barnen av att få arbeta med händerna och laga mat över öppen eld.

I tre omgångar har barn i åldrarna åtta till tretton år kunnat vara med på Trelleborgens sommarläger. Under fyra dagar får barnen pröva på att leva som vikingar.

– I går fick de en guidad tur, vi läste sagor och lekte vikingalekar, berättar Peter Ross-Lindholm, borgfogde och lägerledare.

Något som var väldigt uppskattat var bågskytte.

– Det var kul. Jag var den enda som lyckades träffa tavlan så att pilarna stannade, säger Alexander Cavdarovski stolt, men får mothugg av Ida Andersen:

– Jag lyckades också!

Under tisdagen fick lägerdeltagarna prova på olika hantverk. De fick tova bollar och göra bivaxljus. Något som krävde både tid och tålamod.

– De får göra hela processen och ser hur lång tid det tar, säger Peter Ross-Lindholm.

Något som brukar vara populärt men samtidigt lite obehagligt är att arbeta med fiskskinn.

– De får först rena och rensa skinnet innan de ska läggas i urin för att driva ut fettet. En del tycker att det är lite läskigt med urin men när det väl kommer till kritan är det inte så farligt, säger Ross-Lindholm.

Större eller mindre text10 läsare har reagerat på denna artikel

50% är glada

10% är likgiltiga

0% är nyfikna

40% är arga


Hur reagerar du på "Vikingalivet lockar barnen till Trelleborgen"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu