Jazz i sydstatsklimat

Text: Lasse Bryggare
Publicerad 28 juli 2012 16.32 Uppdaterad 29 juli 2012 12.13
Större eller mindre text

Smygehamn.
Hett. Fuktigt. Jazz. Nej, det är inte New Orleans det handlar om utan Smygehamn, där årets jazzfestival körde igång på lördagens eftermiddag.

Redan tidigt på eftermiddagen hade entusiasterna bänkat sig för att lyssna på de första banden i årets upplaga av Jazz i Smyge. Och medan timmarna gick kom fler och fler till festivalen, som år hålls under bara en dag.

Bland de första att spela upp var Rolf Uddeskog ensemble med sångerskan Carina Eklund, som bland annat bjöd på en rad av Monica Zetterlunds låtar.

Två av dem som letat sig till Smygehamn för att bland annat lyssna på Rolf Uddeskogs band var Bertil Kamf och Ingeborg Hoff-Kvärnö från Anderslöv.

– Vi har varit här och lyssnat på Sammy Rimington varje år, jag tror att det snart är tio år, berättar Bertil Kamf. Men i år blir det inte det så, han brukar ha bra solister med sig, men det har inte annonserats ut någon sådan i år.

Men Jazz i Smyge är ett måste för de båda Anderslövsborna.

– Det är den äldre jazzen vi gillar, säger de.

Större eller mindre text30 läsare har reagerat på denna artikel

67% är glada

10% är likgiltiga

7% är nyfikna

17% är arga


Hur reagerar du på "Jazz i sydstatsklimat"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu