Öland nästa för scouter

Text: Lisa Kron
Publicerad 27 juli 2012 19.00 Uppdaterad 27 juli 2012 19.00
Större eller mindre text

Smygehamn.
Leva som en viking är bara en av många aktiviteter som står på schemat när Östra Torp scoutkår idag åker på sommarläger.

I en vecka framåt kommer knappt 20 scouter från Östra Torp scoutkår att leva närmare naturen. Det är dags för årets sommarläger som tar scouterna till södra Öland. Där ska barnen i nio- till tolvårsåldern tälta och laga mat över öppen eld.

– De delas in i patruller med en eller två vuxna. Utöver att laga mat får de även lära sig att diska vilket många inte gör nuförtiden, säger Alf Johansson som är en av ledarna som ska med på lägret.

Lägret besöks av cirka 80 deltagare. Under veckan kommer de bland annat ge sig ut på en hajk på Allvaret samt leva vikingaliv på Eketorps fornborg.

– Syftet med lägret är att de ska få lite upplevelser och leva friluftsliv. Barnen ska få lära sig att umgås, säger Alf Johansson.

Ända sedan scoutkåren bildades 1949 har Östra Torp scoutkår åkt iväg på eller hållit i egna sommarläger. Årets läger hålls av Kalmarkåren Lindsdal.

– Vi har haft ett utbyte sedan 1992 och det var jag som bad dem om att ordna ett läger på Öland, berättar Alf Johansson som ursprungligen är Ölandsbo.

För de flesta av barnen som ska med är det första gången de åker iväg på ett sommarläger.

Större eller mindre text13 läsare har reagerat på denna artikel

100% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Öland nästa för scouter"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu