Inget förbud mot serpentinspray

Text: Lasse Bryggare
Publicerad 26 juli 2012 11.30 Uppdaterad 27 juli 2012 9.04
Större eller mindre text

Trelleborg.
Det blir fortsatt tillåtet att sälja serpentinspray i Trelleborg i samband med Palmfestivalen. Kommundirektören Jonas Rosenkvist ser ingen laglig möjlighet till ett förbud.

Det var Palmfestivalen genom sekreteraren Jan Lundgren som i ett brev till kommunstyrelsen vädjade om ett förbud mot serpentinspray under festivalen.

Bakgrunden är, enligt brevet, att det säljs hundratals burkar med sådan spray under festivalen, från butiker i Trelleborg. Sprayen sprutas sedan på fasader, gator och fönster. Sprayen är enligt Jan Lundgren näst intill omöjlig att ta bort från vissa ytor.

Eftersom Palmfestivalen har tillstånd att hålla till i centrum är det också festivalen som ansvarar för vad som händer och för städningen efteråt.

Därför vill festivalen ha ett förbud mot försäljning av sprayen under festivaldagarna.

I sitt svar skriver Jonas Rosenkvist att Trelleborgs kommun inte har några lagliga möjligheter att införa ett förbud.

– Hade det varit knallarna som sålde sprayen hade festivalen själv kunnat säga ifrån att det inte fick säljas, säger Jonas Rosenkvist. Mitt råd är att arrangörerna vädjar till butikerna att inte sälja under festivalen.

Större eller mindre text40 läsare har reagerat på denna artikel

12% är glada

18% är likgiltiga

5% är nyfikna

65% är arga


Hur reagerar du på "Inget förbud mot serpentinspray"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu